En liten oppdatering fra biene…

  En del av bifolket har flyttet til en bringebær-bonde for å være med å hjelpe å pollinere bringebærplantene. For å få god avl er det viktig med bier, og andre pollinerende instekter.

  bierne

  bier1

  Det blir spennende å smake hvordan den honningen blir!
  Resten av bifolket er fremdeles stasjonært i Finsland på gården. Det blir artig å samenligne smakene på honningen når den skal slynges. Om det er forskjell.. Da blir det «Bringebær-honning» og «Lyng-honning» å få kjøpt til høsten 😉

  lyng

  bringebær

  Litt fakta om bier:
  – 3-6 uker lever en gjennomsnittlig honningbie. Biene arbeider seg ihjel. De dør rett og slett av overanstrengelse…
  – Det finnes omtrent 20.000 kjente biearter i verden. Leipsland Bigård har brune bier og buckfast.
  – Honningbier er det eneste insektet som produserer føde som spises av mennesker.
  – Honningbiefamilien består av 3 typer bier: arbeidere, droner og dronning. Det finnes normalt kun en dronning i en kube, et par hundre droner og opptil 80.000 arbeiderbier. Alle arbeiderbier er hunbier og alle droner er hanbier.
  – Honningbier kan gjennkjenne ulike blomster, former, mønster – og ansikter! Så det er nok ikke uten grunn hvis du har følt deg forfulgt av en bie….
  – Parringseansen for biene er grusom! Hannbiene (dronene) har som eneste formål å befrukte dronningen. Etter parringseansen dør hannbien.
  – Apiterapi: behandling av sykdommer og lidelser med produkter fra bier som honning, pollen, propolis, bidronningele og bigift. Pasienter med multipel sklerose som får behandlet sine nerver med bistikk sier at dette hjelper for å stimulere nervene.

  «Vi mennesker er avhengige av biene, men biene er IKKE avhengige av oss mennesker…»

  beee

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert.